"Skolas soma" sadarbībā ar NRA

"Skolas soma" sadarbībā ar NRA

Skolas somas piepildītas arī ar lielu prieku.

Kristiāna Krūzmētra šodien sāk mācības E. Dārziņa mūzikas vidusskolas ceturtajā klasē. Uzņēmīgo meiteni, kura nokārtojusi ne tikai iestājeksāmenus mūzikas skolā, bet arī vēlreiz apliecinājusi zināšanas pamata mācību priekšmetos, lai tikai varētu padziļināti apgūt klavierspēli, un viņas māsiņu Viktoriju audzina vecvecāki.

"Skolas soma" sadarbībā ar NRA

«Vecāki šķīrušies, par meitenēm no tēva saņemam tikai valsts noteiktos uzturlīdzekļus, bet mamma nupat devusies darba meklējumos uz ārzemēm,» Neatkarīgajai atklāj meiteņu vecmāmiņa Ilze Bune.

Viņa atrakstījusi sirsnīgu vēstuli laikrakstam akcijai Skolas soma ar lūgumu palīdzēt sagatavot mazmeitas skolai. Pateicoties akcijas sadarbības partneriem uzņēmumam Grand credit, Kristiānai un Viktorijai ir jaunas skolas somas ar mācībām nepieciešamām lietām – penāļiem, burtnīcām, zīmuļiem, krāsām, grāmatām.

"Skolas soma" sadarbībā ar NRA 2

«Esam maznodrošināta ģimene, un jāsaka paldies, ka mūs atbalsta pašvaldība, nodrošinot bērniem brīvpusdienas, ziemai – daļēji ar malku, tomēr, ja neskaitītu katru santīmu, nedomātu, kur un kā ietaupīt, mums iztikšana nesanāktu,» atklāj pensionāre Ilze Bune no Carnikavas. Ģimenē aug divas mazmeitiņas – Kristiāna šogad vēlreiz sāks mācības 4. klasē (tas tāpēc, ka viņa iestājusies citā – mūzikas vidusskolā, skolotāji tā ieteikuši, lai gan sekmes Kristiānai ir gandrīz tikai devītnieki un desmitnieki), bet māsa Viktorija vēl dosies uz bērnudārzu. «No meiteņu tēva nesaņemam neko, tikai valsts piespriestos uzturlīdzekļus – 30 un 35 latus mēnesī,» stāsta vecāmamma. «Mamma devusies uz Angliju darba meklējumos, bet nevaram spriest, vai un kā izdosies.»

"Skolas soma" sadarbībā ar NRA 3

Ilze Ozoliņa no Vangažiem Neatkarīgajai atklāj, ka vēstuli akcijai Skolas soma uzrakstījusi vectēva pamudināta, viņš regulāri laikrakstu lasa un, ieraudzījis anketu, aicinājis pieteikties trīs bērnu ģimeni – Raivis, kurš kopā ar mammu ieradies uz akcijas noslēgumu, ies pirmajā klasē, māsa – trešajā, bet mazākais brālis sāks bērnudārza gaitas.

03.09.2012
"Netkarīga Rīta Avīze"

Uz augšu