Sia "Grand Credit" sarīkoja svētkus berniem no bērnu nama "Sprīdīte"

Sia "Grand Credit" sarīkoja svētkus berniem no bērnu nama "Sprīdīte"

Ziemassvētki: labsirdības tradīcija.

Ziemassvētki — tie ir silti svētki, īpaši kad skaidri apzinies, ko Tev nozīmē ģimene, pavards, mājas. Šajā dienā bija patīkami dāvāt dāvanas ne tikai tuviem cilvēkiem, bet arī svešiniekiem, kuriem iet grūtāk, nekā Tev. Šo tradīciju godā pat tie, kas nav no turīgajiem, - ilgi krāja naudiņu, lai palīdzētu tuvākajam.

Jūrmalas talanti

Uzņēmums SIA “Grand Credit” un “Rietumu Bankas” labdarības fonds jau vairākas reizes ir snieguši atbalstu Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir grūtāks liktenis. Lūk, arī 7.janvārī, Pareizticīgo Ziemassvētku dienā, šis tandēms sarīkoja svētkus bērniem no bērnu nama “Sprīdīte”, sociālā centra Ķemeros un Slokas pansionāta iemītniekiem.

Ziemassvētki: labsirdības tradīcija

Svētki sākās ar koncertu Kauguru kultūras namā. Aktieri, protams, bija paši bērni no minētajām vietām! Viņi dziedāja dziesmas, dejoja, skaitīja dzejoļus. Pēc koncerta visus aicināja pie svētku galda: mazie ar prieku notiesāja ēdienu, mandarīnus, cepumus un konfektes. Bet nobeigumā, katrs no piecdesmit bērniem, saņēma dāvanu no uzņēmuma SIA “Grand Credit” - lielisku komplektu gleznošanai (krāsas, zīmuļus, albumu, otas).

Siltā māja

Ziemassvētku vecīša lomā uzstājās uzņēmuma SIA “Grand Credit” valdes loceklis Maksims Mališko.

“Saka, ka laimīgs ir tas, kas aiz Ziemassvētku galda var savākt vismaz trīs paaudzes radiniekus. Ja tā tas ir, tad es esmu - laimīgs cilvēks”, saka Maksims. “Gan katoļu, gan pareizticīgo Ziemassvētki, - svētki, uz kuriem mēs sapulcējamies visa ģimene, sākot ar vecvecākiem beidzot ar brāļu un māsu bērniem. Man šie ir ļoti svarīgi svētki, atgriešanās bērnībā. Tagad jau esmu tajā vecumā un tajā “rangā”, kad pats personīgi atbildu par to organizēšanu. Un man tas patīk, es ļoti uzmanīgi sekoju, lai sapulcētos viss mūsu “klans”, lai visiem maniem tuviniekiem šajā dienā būtu īpaši silti, patīkami un ērti. Protams, mēs dāvinām viens otram dāvanas. Es, piemēram, no saviem brāļadēliem saņēmu brīnišķīgu suvenīru, kuru viņi paši izgatavoja – no māla veidota saulīte. Bija ļoti aizkustinoši un mīļi!”

Ziemassvētki: labsirdības tradīcija 2

“Diemžēl, ģimene un “siltas” mājas nav visiem. Īpaši sāpīgi, kad tas skar bērnu. Lūk, tādēļ mēs nolēmām sarīkot mazus svētkus bērniem. Priekš mums palīdzība tiem, kuriem tā ir īpaši nepieciešama, - ir kļuvusi par vajadzību, labu tradīciju, kuru mēs noteikti turpināsim arī Jaunajā gadā.

Labestības banka

Plāno turpināt savu darbību arī “Rietumu Bankas” labdarības fonds. Četru pastāvēšanas gadu laikā fonds labu darbu realizācijai jau pārskaitījis pusotra miljona euro. Tikai par Rīgas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas rekonstrukciju, kura tika atvērta pāgājušā gada novembrī, tika pārskaitīti 100 tūkstoši latu.

“Kad mēs pirmo reizi atbraucām uz bērnu sociālo centru Kauguros, no maznodrošinātām ģimenēm, mēs vienkārši apjukām,” stāsta Inga Šina, “Rietumu Bankas” labdarības fonda vadītāja. “Bērni gāja uz turieni uzreiz pēc skolas un pirmais, ko jautāja: Vai pedagogam ir vismaz karsta tēja? Bieži vien vecāki “aizmirsa” vai viņiem vienkārši nebija ar ko pabarot bērnu pirms došanās uz skolu. Mēs atvedām uz centru tēju, ievārījumu, cepumus, spēles, rotaļlietas, piederumus zīmēšanai.

Ziemassvētki: labsirdības tradīcija 3

Kad kolēģi uzzināja, ka mēs atkal gatavojamies braukt pie bērniem no Jūrmalas uz Ziemassvētkiem, paši sagatavoja dāvanas viņiem: apģērbu, apavus, rotaļlietas, grāmatas, pat bižutēriju. Katra dāvana tika skaisti iesaiņota. Ja Jūs redzētu meitenītes mirdzošās acis, kurai tika krāšņas kurpītes! Šajā dienā viņa bija laimīga. Bet ziniet, ko es pamanīju? Dāvāt dāvanas ir ne mazāk patīkami, kā tās saņemt. Kad pēc labdarības akcijas, es stāstu bankā, cik priecīgi bija cilvēki par mūsu dāvanām, man uzreiz jautā: kad būs nākamā akcija, kam tā būs adresēta, ar ko varam palīdzēt?”

Kopīgās akcijas ar palīdzību tiem, kuriem tā ir nepieciešama, uzņēmums SIA “Grand Credit” un “Rietumu Bankas” labdarības fonds plāno turpināt arī 2011.gadā. Un palīdzība tā ir konkrēta, adresēta.

 

Raksta autors: Jeļena Koniveca.
Laikraksts "Телеграф".

Uz augšu