Sapņi piepildās. Labdarība

Sapņi piepildās. Labdarība

Rīdziniece Agate vijoļspēli mācās jau no pirmās klases, un līdz šim instruments bija jāīrē – atļauties nopirkt jaunu vijoli ne katram ir pa kabatai. Par savu sapni – jaunu vijoli – Agate pastāstīja labdarības akcijā Mans lielākais sapnis, un tas ar laikraksta Neatkarīgā un uzņēmuma Grand Credit gādību ir piepildījies.

Neatkarīgās un Grand Credit labdarības akcijā piedalījās mazākie Latvijas iedzīvotāji, zīmējot savus sapņus uz laikraksta lapām un nosūtot tās uz redakciju. Neatkarīgā saņēma 67 zīmējumus no visas Latvijas. Bērnu sapņi un karstākās vēlēšanās ir ļoti dažādas, zīmējumi interesanti, bet akcijas organizētāji izvēlējās septiņu bērnu zīmējumus, kuri vēsta par sapņiem sasniegt panākumus mūzikā un sportā, un bērni jau saņēmuši oficiālu apliecinājumu, ka drīzumā viņu sapņi piepildīsies – bērni saņems dāvinājumus. bērni kopā ar vecākiem pulcējās restorānā T.G.I. Friday’s uz svinīgām pusdienām un saņēma sertifikātus, apliecinot, ka sapnis tiešām kļūs realitāte.

Sapņi piepildās. Labdarība

Agate Neatkarīgajai stāsta, ka akcijā nolēmusi uzzīmēt vijoli, jo viņas lielākais sapnis patiešām bijis, lai viņai būtu pašai sava vijole. Vijoļspēli viņa mācās jau no pirmās klases (meitene mācās Rīgas 6. vidusskolas 3. klasē, skolā ar mūzikas novirzienu), un līdz šim instruments bijis jāīrē. «Tas būs pavisam citādi, beidzot man būs pašai sava vijole,» saka Agate. Līdzīgas sajūtas ir Alisei no Vecpiebalgas, kura uzzīmēja ģitāru: «Es jau sešus gadus mācos spēlēt klavieres, taču ļoti, ļoti vēlējos iemācīties spēlēt ģitāru. Arī es ģitāru aizņēmos, taču nu spēlēšu savu.» Viņa atklāj, ka pirmās melodijas, kuras spēlēs ar jauno instrumentu, būs latviešu tautas dziesmas. Mūzikas instrumentu labdarības akcijā saņems arī Diāna – elektriskās klavieres.

Vairāki bērni akcijā atklāja, ka viņi nopietni nodarbojas ar sportu un ir apņēmības pilni sasniegt labus rezultātus, tāpēc kā savus lielākos sapņus uzzīmēja sporta inventāru. Madara Skurule no Sarkaņu pamatskolas Madonas novadā trīs gadus nodarbojas ar distanču slēpošanu un jau ir piedalījusies arī sacensībās, iegūstot pirmās medaļas. «Visu laiku, kopš es slēpoju, esmu sapņojusi par īstu slēpotāja tērpu,» saka Madara, un to viņa arī uzzīmēja akcijai.

Profesionālu BMX riteni saņems Linda Anševica no Jelgavas, kurai mamma lasa Neatkarīgo un ieteikusi uzzīmēt riteni. «Mamma teica: zīmē, un tavs sapnis piepildīsies, tā patiešām notika,» Linda ir priecīga. Viņa jau gadu trenējas riteņbraukšanā, bet visu šo laiku braukusi ar māsīcas riteni. Pirmklasnieks Emanuels Zariņš no Jēkabpils uzzīmēja tādu sapni, kura īstenošanās būtu prieks visai ģimenei, proti, trīsstāvu gultiņu. Emanuels, viesojoties Rīgā, ir ļoti sakautrējies, bet viņa mamma Elita atklāj: viņš ir ļoti priecīgs, katru dienu jautā: vai gultiņa jau ir atsūtīta? Emanuelam ir divas māsas – vecākā Elizabete, jaunākā – Estere. Visa ģimene dzīvo vienistabas dzīvoklītī, tāpēc prieks par jauno gultu būs visiem.

«Mēs varam palīdzēt īstenot sapni, bet galvenie savu sapņu īstenotāji esat jūs paši un jūsu talanti, jūsu spējas, jūsu apņemšanās,» novēlot bērniem sasniegt savas ieceres, teica A. Daukšte. Viņai pievienojās Grand Credit valdes priekšsēdētājs Maksims Mališko, kurš, apsveicot bērnus, apliecināja, ka nedrīkst apstāties un sapņus – lielus vai mazus – jācenšas īstenot.

"Neatkarīgā Rīta Avīze"

Uz augšu