Retro auto dodas apceļot Vidzemes pilis

Retro auto dodas apceļot Vidzemes pilis

Pavisam nesen notika Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcijas rīkotais sezonas atklāšanas brauciens “Vidzemes pilis 2012”. Šogad Padomju tehnikas sekcija atzīmēja piecu gadu jubileju.

No plkst. 8.00 līdz 8.30, pie Biķernieku trases varēja vērot cilvēku drūzmēšanos, jo Padomju tehnikas spēkratu 38 ekipāžas uzsāka savu atklāšanas barucienu.

Retro auto dodas apceļot Vidzemes pilis

Ekipāžu pirmais pieturas punkts bija Vecrīgā, pie mūsu īpašajiem atbalstītājiem SIA „Grand Credit”. Visiem auto interesentiem un dalībniekiem bija iespēja gan apskatīt antīkos spēkratus, gan arī tos iemūžināt. Pēc, aptuveni, stundu ilgās savdabīgās auto izstādes Vecrīgas sirdī, auto devās apskatīt Vidzemes skaistākas pilis.

Atpūtas mirklis un nesteidzīga kafijas pauze norisinājās Bīriņu pils pagalmā, kur visi varēja gan papusdienot, izbaudīt Bīriņu pils krāšņumu, gan aktīvi apskatīt un iemūžināt čekpointa apslēptos objektus.

Retro auto dodas apceļot Vidzemes pilis 2

Ieturējuši pusdienas, padomju automobiļi devās uz Valmieras SOS ciematu, kur pateicoties SIA „Grand Credit” atbalstam, bija iespēja kopā ar mazajiem SOS ciemata iemītniekiem piedalīties konkursos, izspelēt pārsteiguma balvas, gan arī doties mazos izbraucienos kopā ar bērniem. Jauniešiem bija iespēja pašiem apskatīt spēkratus, uzdot sev interesējošos jautājumus auto vadītājiem, kā arī doties izbraucienos.

Retro auto dodas apceļot Vidzemes pilis 3

Valmiera ir slavena ar savu alus darītavu, tādēļ arī sekcijas biedri devās nobaudīt salveno Valmiermuižas alu, kā arī izzināt alus darītavas vēsturi un gardā alus noslēpumus.
Pēc piesātinātas un spilgtas dienas, pasākums noslēdzās Cēsīs, kur kopā ar grupu „KOPA” tika apbalvoti dienas laureāti dažādās nominācijās, kā arī dalībnieki nodevās dejām un atrakcijām visas nakts garumā.

Uz augšu