Pret plūsmu: attīstība krīzes apstākļos

Pret plūsmu: attīstība krīzes apstākļos

Nevienam nav noslēpums, ka pēdējā laikā daudzas bankas vai neizsniedz kredītus, vai gandrīz pārtraukušas to izsniegšanu. Turklāt, pastāvot esošai ekonomiskajai situācijai valstī, arī vēlme ņemt kredītu lielākai daļai uzņēmēju ir zudusi. Tomēr prakse rāda, ka krīzes apstākļos lietas vajadzētu nevis piebremzēt, bet aktīvi attīstīt, lai neatpaliktu no situācijas. Taču, lai attīstītos, ir nepieciešama finansēšana, kuras saņemšanai ir daudz vienkāršāk un ērtāk griezties kredītiestādē, nevis bankā. Kādēļ tā ir, stāsta kompānijas Grand Credit valdes loceklis Maksims Mališko.

Mūsu pakalpojumi varētu būt īpaši interesanti jauniem uzņēmējiem, kuri izprot nepieciešamību attīstīt savu uzņēmumu un apzinās atbildību, kuru viņi uzņemas, noformējot kredītu. Grand Credit izsniedz kredītus uz daudz elastīgākiem noteikumiem nekā lielākā banku daļa, un šeit runa nav par procentu likmi, jo tā tiek noteikta katram gadījumam individuāli, bet par klienta maksātspējas novērtēšanu.

Visi zina, ka banku kredītu politika šobrīd ir ļoti konservatīva. Citiem vārdiem sakot, banka izsniedz kredītu, ņemot vērā tikai oficiālus ienākumus. Taču mēs esam gatavi kā Jūsu maksātspējas papildus apliecinājumu pieņemt, piemēram, kontu apgrozījumus, īpašuma vērtību, likviditāti, utt., un daudziem, kuriem oficiāli ienākumi nesakrīt ar reāliem, tas var būt labs risinājums.

Tehniski, kredīta saņemšana – tā nav sarežģīta lieta. Pēc iepazīšanās ar klientu, kad klients ir iesniedzis visas nepieciešamas izziņas un ir pabeigta dokumentu ekspertīze, tiek iedarbināts līguma parakstīšanas un naudas saņemšanas mehānisms. Uzņēmuma darbinieki lieliski saprot, ka visbiežāk nauda klientiem vajadzīga „vakar”, tādēļ mēs cenšamies maksimāli ātri tikt galā ar formalitātēm. Aizdevuma līgumi tiek noslēgti uz ilgu termiņu – līdz pat 15 gadiem.

Aizdevuma summa var sasniegt 50 tūkstošus latu. Gribētos atzīmēt, ka kompānijas uzdevums ir atvieglot dzīvi tiem, kuri vēlētos saņemt finansējumu, palīdzēt realizēt viņu ideju vai sapni. Mēs augam un attīstāmies kopā ar mūsu klientiem, nevis uz viņu rēķina.

Tomēr, ja gadīsies, ka laicīgu iemeslu dēļ klients nevar pieturēties pie atmaksas grafika, jo dzīvē var gadīties visādi, mēs vienmēr esam gatavi palīdzēt tikt galā ar grūtībām. Galvenais ir nepieļaut kļūdas, neslēpties, neizvairīties, bet atnākt pie mums un apspriest visus problēmu risināšanas variantus. Pirmais variants varētu būt kredīta brīvdienas uz laiku līdz sešiem mēnešiem, šajā laikā klients tiek atbrīvots no kredīta pamatdaļas atmaksas. Otrs risinājums varētu būt atmaksas termiņa pārnešana no viena datuma uz citu. Un trešais: ja klientam bija parakstīts līgums, bet ir radušās grūtības, mēs varam pagarināt aizdevuma līguma termiņu, tādējādi samazinot ikmēneša maksājuma summu. Tātad, ja Jūs stingri nolēmāt, ka vēlaties peldēt pret plūsmu un attīstīt savu biznesu, lai pārvarētu ekonomiskas kataklizmas, tad ziniet – risinājums pastāv vienmēr.

 


Publicēts avīzē "Деловые Вести"

Uz augšu