Neviltots rotaļu prieks

Neviltots rotaļu prieks

Bērnu nepacietīgā mīņāšanās sniegā un priekā zibošas acis – tas ir laicīgi piepildījies ziemassvētku brīnums – jauna bērnu rotaļu laukuma atklāšana Cēsu internātpamatskolā – rehabilitācijas centrā.

Neviltots rotaļu prieks

Rietumu Bankas labdarības fonds Cēsu internātskolu atbalsta jau daudzus gadus, piešķirot līdzekļus remontiem, virtuves atjaunošanai, sāls istabas izveidei un tagad arī rotaļu laukumam. „Uzzinot, ka Cēsu internātskolā ar šī gada septembri sāk darboties bērnudārza grupiņa bērniņiem no 3 gadu vecuma, kas sirgst ar elpceļu saslimšanām, nolēmām palīdzēt mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem ar jauna rotaļu laukuma izveidi. Tā kā šajā skolā daudzi bērni ne tikai mācās vai iet dārziņā, bet arī dzīvo internātā, un pavada skolas teritorijā gan vakarus, gan bieži vien arī brīvdienas, sapratām, ka bez rotaļu laukuma neiztikt,” saka Rietumu Bankas labdarības fonda Valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.

Neviltots rotaļu prieks 2

Cēsu internātskolas rotaļu laukuma izveidē palīdzību sniedza arī SIA Grand Credit un Cēsu pilsēta. Līdz šim pie skolas rotaļu laukuma nebija, un mazajiem bērniem bija ierobežotas iespējas spēlēties ārā. Cēsu internātskola ir vienīgā specializētā skola, kurā no visas Latvijas mācās skolēni ar astmu un dažādām elpceļu saslimšanām. Bērni visu diennakti atrodas ārstu un speciāli sagatavotu pedagogu uzraudzībā, skolā ir piemērota vide un dzīvošanas apstākļi alerģiskiem bērniem.

Neviltots rotaļu prieks 3

Uz augšu