Labdarības projekts: Labie darbi

Labdarības projekts: Labie darbi

Kompānija Grand Credit, Rietumu banka labdarības fonds un laikraksts “Суббота” īstenoja labdarības akcijas kopsavilkumu.

Priecīgs moments: dāvanas 1.septembrim tika nogādātas ģimenēm, kurām tās tik ļoti nepieciešamas.

Redakcijā tika saņemts liels daudzums vēstuļu un zvanu ar aizkustinošiem stāstiem par bērniem, kuru vecāki šogad nokļuvuši situācijā , kad nav spējīgi iegādāties visas nepieciešamās lietas mācību uzsākšanai.

Mēs uzklausījām desmitiem pašus dramatiskākos dzīvesstāstus un situācijas.. Tētis -- mamma zaudēja darbu. Vecākiem beidzās bezdarbnieku pabalsts, vai arī to vēl nav sākuši izmaksāt. Māte nokļuva cietumā, atstājot trīs bērnus (viens no viņiem ir invalīds) vecmammas apgādībā, taču viņas darba vietā norisinājās darba vietu samazināšana, un viņa palika bez darba.

Māte pēkšņi nomira ar vēzi – bērns palika vecmammas apgādībā. Vientuļā māte-medmāsa strādā no rīta līdz vakaram slimnīcā, operāciju blokā, kukuļus ņemt neprot, bet 180,- LVL alga nedod iespēju sagatavot meitu skolai.

Kompānijas Grand Credit darbinieki un Rietumu bankas labdarības fonds centās sazināties ar visiem adresātiem un palīdzēt viņiem viņu problēmu atrisināšanā.

Optimistiska traģēdija.

Pašu smagāko maisu ar dāvanām saņēma 10 gadīgais puisēns, kuru audzina vecmamma. Viņa mamma pirms 8 gadiem nomira ar vēzi. Grand Credit un Rietumu Bankas labdarības fonds palīdzēja viņam nopirkt visus nepieciešamo skolai - mācību grāmatas un kancelejas preces.

Ģimeni mēs nefotografējām, jo puisēns kategoriski nevēlās, lai klasesbiedri zinātu par viņa traģisko stāstu un izrādītu žēlumu. Īsta vīrieša lēmums! Toties vecmamma aizsūtīja uz redakciju pateicības vēstuli, kuru mēs ar prieku publicēsim.

Paldies, labie cilvēki!

Kad es, pirms divām nedēļām, aizsūtīju Jums vēstuli, nemaz negaidīju rezultātu, bet neskatoties uz to tas bija pozitīvs. Mēs bijām ļoti pārsteigti, kad mums sāka “birt” zvani no dažādiem cilvēkiem ar palīdzības piedāvājumiem. Un pēc tam mūs apciemoja daudz labu cilvēku ar dāvanām.

Tagad mums ir viss dzīvei un mācībām: kancelejas preces, mācību grāmatas, svinīgais uzvalks un vesela kaudze ar apģērbiem un apaviem, kuru pietiks vēl uz diviem-trijiem gadiem.
Gribam pateikties Jums, par tādu vajadzīgu darbu un visiem, kuri atsaucās, par labo sirdi.

Izrādās, mūsu valstī ir pietiekami daudz cilvēku, kuri nav vienaldzīgi pret citu nelaimēm, kuri nedala sabiedrību pēc nacionalitātes pazīmēm un ir pavisam nesavtīgi.


Gribas ticēt, ka mums un Jums viss būs labi! Paldies!

Uz augšu