Labdarības akcija: "Karsto vēstuļu laiks" Notic, ka brīnumi piepildās

Labdarības akcija: "Karsto vēstuļu laiks" Notic, ka brīnumi piepildās

Rakstot vēstuli Ziemassvētku vecītim, rīdziniece Baiba Fokrote cerēja, ka brīnumi notiek, it īpaši, ja tu lūdz Ziemassvētku dāvanu kādam cilvēkam, kuram tā ir ļoti nepieciešama.

Tagad Baibas kundze ir pārliecināta, ka tā patiešām ir, jo viņas kaimiņiene Valda Briede svētkos Neatkarīgās labdarības akcijā Karsto vēstuļu laiks kā dāvanu saņēmusi sen ilgoto gāzes plīti. Baibas kundzes vēstule bija viena no pirmajām, kuras saņēma Karsto vēstuļu pasts, un tā vēstīja: «Ziemassvētku vecītim ļoti lūdzu uzdāvināt manai kaimiņienei jaunu, vienkāršu gāzes plīti. Valdas kundze dzīvo kopā ar savu māti, kurai šogad apritējuši jau simt gadi. Esošā plīts ekspluatēta jau trīsdesmit gadu. Gāzes meistaru slēdziens ir kategorisks: jānomaina plīts, bet diemžēl ar iztikšanu ir tā, kā ir...»

«Jūs esat mani labie gariņi,» sagaidot dāvinājumu, ko uz Teiku Rīgā atgādā Neatkarīgās labdarības akciju tradicionālie partneri uzņēmums Grand Credit, priecājas Valda Briede. Viņas mājās valda priecīgs satraukums – par to, ka vēstule uzrakstīta, kaimiņiene nebija stāstījusi, vēlēdamās sagādāt pārsteigumu, un tas patiešām ir izdevies. «Neticami, es joprojām nevaru noticēt, ka man piezvanīja un to pastāstīja,» saka Valdas kundze. Savu kaimiņieni Baibu Fokroti viņa sauc par zelta cilvēku.

Galvenais mūsu princips, lai dāvana būtu īsti vietā un laikā, lai tā būtu noderīga, Neatkarīgajai saka uzņēmuma Grand Credit valdes priekšsēdētājs Maksims Mališko. «Mēs redzam problēmu, ko varam atrisināt, un tas, ka tagad Valdas kundze varēs bez bažām cept pīrāgus un aicināt ciemiņus tos nogaršot, ir lielākais gandarījums.» Tieši Grand Credit atvēlējuši konkrētu naudas summu akcijas vēlmju piepildījumam. «Mēs redzam, ka krīze turpinās, jo arvien vairāk cilvēku lūdz ikdienai nepieciešamās lietas – pārtiku, sadzīvei nepieciešamo, pat malku un zāles. Pozitīvā maz, tomēr priecē, ka šogad ir rekordliels to cilvēku skaits, kuri, izlasot Neatkarīgajā cilvēku vēstules, atsaukušies palīdzēt,» akcijas norisi vērtē M. Mališko. Uzņēmums jau sākotnēji nolēma, ka akcijā netiks atbalstīti lūgumi pēc ekstrā mantām, piemēram, skārienjutīgiem tālruņiem, platekrāna televizoriem, visdārgākajiem datoriem. Ja cilvēkiem ir šādas vēlmes, viņiem vienkārši jācenšas nopelnīt un tad savu kāroto mantu nopirkt pašam.

Karsto vēstuļu pasts saņēma vairāk nekā 100 vēstules no visas Latvijas. Šogad dāvanu izvēlē cilvēki kļuvuši pieticīgāki – vairāk lūgti saldumi, pārtika, ikdienas iztikšanai nepieciešamās lietas. Ar Grand Credit atbalstu dāvanas saņem Valdas kundze no Rīgas, Gravenieku ģimenes bērniem būs jauns rakstāmgalds, daudzbērnu ģimenei no Madonas novada būs jauns dators, Valērijas kundzei no Smiltenes būs TV dekoders, neredzīgajam puisītim Alvim un pārējiem ģimenes bērniem Ziemassvētku vecītis atnesīs kārotās dāvanas – MP3, galda spēles, slēpes un citas lietas.

"Neatkarīgā Rīta Avīze"

Uz augšu