Labdarības akcija: "Karsto vēstuļu laiks". Turpinājums, otrā daļa

Labdarības akcija: "Karsto vēstuļu laiks". Turpinājums, otrā daļa

Zābaciņi četriem eņģelīšiem

Pabijuši Jaunpilī un Lielvārdē, Neatkarīgās Ziemassvētku labdarības akcijas Karsto vēstuļu laiks organizētāji un arī finansiālie atbalstītāji no kompānijas Grand Credit iegriež savas kamanas jeb automašīnas kādas daudzstāvu mājas pagalmā Pārdaugavā. Esam ieradušies pie Grīvānu ģimenes. Atsaucoties uz vecmāmiņas rakstīto vēstuli, Ziemassvētku vecītis četrām jaukām māsiņām ir sarūpējis siltus ziemas zābaciņus, lai šajā sniegiem bagātajā ziemā viņām nesaltu kājas.

Mums pretim iznāk meiteņu māmiņa Ligita un aicina dzīvoklī. Kamēr bērni vēl ir ceļā uz mājam no bērnudārza un skolas, mājasmāte mūs cienā ar kafiju un piparkūkām. Līdz meitu atnākšanai Ligita pagūst mūs tuvāk iepazīstināt ar savu ģimeni, bet savu stāstu sāk ar atzīšanos, ka bijusi ļoti pārsteigta, uzzinot par Neatkarīgās labdarības akcijai nosūtīto vēstuli. „To mums nezinot bija uzrakstījusi vīramāte. Es pati diezin vai būtu sadūšojusies sūtīt šādu vēstuli, jo uzskatu, ka salīdzinoši dzīvojam diezgan labi. Un, paldies Dievam, ar veselību arī nav lielu problēmu!” nosaka Ligita. „Vecākajai meitai Zanei ir astoņi gadi, viņa mācās 2. klasē, bet ārpusskolas apgūst kokles un blokflautas spēli, iet arī zīmēšanas pulciņā. Dārtai ir seši gadi, viņa apmeklē bērnudārzu un tāpat kā Zane sper pirmos soļus kokles apguvē un zīmēšanā. Arī jaunākās meitas - četrgadīgā Ance un trīsgadīgā Zelma iet bērnudārzā un tiek vestas uz zīmēšanas pulciņu. Man ir četri eņģelīši. Nu, ko man vēl vairāk vajag?!”

Ligita strādājot Babītes vidusskolā - esot bibliotekāre, bet vīrs pēc iekļūšanas ceļu satiksmes negadījumā un ilgstošas atveseļošanās palicis bez darba. „Pirms gada viņam uz gājēju pārejas uzbrauca automašīna. Pēc operācijas vīram bija ļoti smags veselības stāvoklis, ilgu laiku atradās uz slimības lapas. Saskaņā ar jaunajiem likumiem, darbā var vairs neturēt, ja slimo ilgāk par sešiem mēnešiem. Tagad vīrs ir bezdarbnieks,” atklāj Ligita. „Protams, ka pašlaik mūsu ģimenes budžets krietni sarucis. Tā kā ir četri augoši bērni, vajadzību daudz. Meitām biju iegādājusies zābaciņus humānās palīdzības veikalos, bet tie jau ir par mazu, spiež. Jaunus nopirkt nevaram atļauties, taču, lai neslimotu, kājām jābūt siltumā.”

Četru meitu māmiņa stāsta, ka viņai esot kupla dzimta - kad sanākot kopā paši tuvākie, esot 30 cilvēku. „Ziemassvētkos mēs parasti visi sapulcējamies, atbrauc pat māsu bērni no ārzemēm, kas tur studē. Savu iespēju robežās cits citu atbalstām, dalāmies tajā, kas nu ir. Savai ģimenei daudz ko izaudzējam savā dārziņā.”

Ligitas vīramāte Janīna Grīvāne, kura no bērnudārza atvedusi jaunākās mazmeitiņas, saka: „Jau vairākus gadus abonēju Neatkarīgo, tāpēc zināju, ka ir šāda labdarības akcija. Pirms kāda laika rakstīju karsto vēstuli ar lūgumu palīdzēt manai radiniecei, kura dzīvo Latgalē. Ir labs un kārtīgs cilvēks, bet dzīvo ļoti trūcīgi, jo ir pirms pensijas vecumā un bez darba. Šis lūgums tika uzklausīts, tāpēc šogad nolēmu izstāstīt par mazmeitiņu vajadzību. Man rūp tas, kā viņām klājas. Ziņa, ka mazmeitiņas šajos Ziemassvētkos tiks pie jauniem zābakiem, nenoliedzami, bija patīkams pārsteigums.”

Uz augšu