Labdarība. "Skolas soma" sadarbībā ar NRA

Labdarība. "Skolas soma" sadarbībā ar NRA

Meitenēm mirdz acis no prieka par jaunajām skolas somām – Dārta ir pirmklasniece, bet Zane mācīsies nu jau trešajā klasē. Jaunajās somās iegūluši zīmēšanas piederumi, rakstāmlietas, darba burtnīcas – viss skolai nepieciešamais.

«Mūsu ģimenē ir četri bērni, un visi jāsapoš jaunajam mācību gadam – divas vecākās meitiņas skolai, bet jaunākās – Ance un Zelma – bērnudārzam,» Neatkarīgajai atklāj meiteņu māmiņa Ligita Grīvāne no Rīgas. Kuplā ģimene skolai nepieciešamās lietas saņēmusi Neatkarīgās un uzņēmuma Grand Credit organizētās akcijas Skolas soma ietvaros. Kopumā akcijai pieteicās 72 ģimenes – visas saņems dāvanas.

 "Skolas soma" sadarbībā ar NRA

Vairākos desmitos latu ir jārēķina piepildītas skolas somas vērtība, ir pārliecinātas Neatkarīgās uzrunātās ģimenes. Ja arī mācību grāmatas lielākoties izsniedz skolas bibliotēkā, darba burtnīcas, burtnīcas, rakstāmpiederumi, zīmēšanas papīrs, sporta tērps un apavi, kā arī apģērbs jāsarūpē ģimenēm pašām, un tas ir atkarīgs no katras ģimenes rocības. «Mums viss ir jārēķina uz četriem bērniem, un tad patiešām saraksts sanāk garš un izmaksas lielas,» stāsta četru meitu mamma Ligita. Viņa pagaidām nav sarēķinājusi, cik kopumā izmaksā mazās skolnieces, bet tas noteikti ir vismaz simts latu.

 "Skolas soma" sadarbībā ar NRA 2

«Darba burtnīcas jau laikus iegādājāmies akciju laikā, tad gaidījām akcijas lielveikalos, lai iegādātos rakstāmlietas un skolas somas. Un kā liels brīnums mums nāca ziņa, ka jūsu akcijā mēs saņemsim šīs lietas kā dāvanu! Neticēju, ka tā ir taisnība!» sirsnīgi smejas Ligita. Par ģimeni un skolai nepieciešamajām lietām skolniecēm laikrakstam pastāstīja meiteņu vecāmamma. Ceturtdien ar ģimeni tikāmies Zvaigznes ABC grāmatnīcā Biķernieku ielā, kur Grīvānu ģimene un vēl divas citas daudzbērnu ģimenes akcijas ietvaros iegādājās skolai nepieciešamās lietas.

Visvairāk pirmklasniece Dārta lūkojas pēc skolas somas – kā nu ne, jo tā būs pirmā skolas soma viņas dzīvē! Arī māsai nolemts iegādāties jaunu somu, jo vecā jau nokalpojusi divus gadus. Ligita liela meitenes: «Skolniece ir izcilniece, arī mazā ļoti vēlas iet uz skolu, jau zina, kas būs viņas klases audzinātāja.» Par skolas gaitām Ligita vēl saka: «Ģimenēm, kurās ienākumi nav lieli, bet ir vairāki bērni, jāpārliek, cik kam tērēt, jo kopumā viss ir dārgs.»

Skaru ģimenē no Rīgas aug trīs skolnieki. Jurģis ies sestajā, bet Laura un Reinis – ceturtajā klasē. Skolēni rūpīgi salikuši iepirkuma grozos klades, darba burtnīcas, zīmēšanas blokus, pildspalvas un zīmuļus. Vecākais attrauc, ka uz skolu vēlas iet, bet tikai tādēļ, lai satiktu draugus, bet māsa un brālis pretēji viņam gan spriež: ir daudz kā forša arī mācībās. Mamma Rasa stāsta, ka nav viegli sarūpēt visu skolai nepieciešamo vienam skolniekam, bet trijiem – tas ir liels pārbaudījums. Visdārgākās esot darba burtnīcas, dažas pat pie trim latiem eksemplārs. Ģimenes pauž lielu pateicību par dāvanām akcijas organizatoriem.

 "Skolas soma" sadarbībā ar NRA 3

Grand Credit valdes priekšsēdētājs Maksims Mališko Neatkarīgajai uzsver, ka akcija Skolas soma ir būtiska: «Pirmā skolas diena ir svarīgs pasākums, tas ir viens no dzīves lielajiem notikumiem. Šos svētkus bērniem nedrīkst aizēnot ģimeņu materiālās problēmas. Mēs vēlamies, lai skola un mācības bērniem saistītos tieši ar prieku, nevis problēmām.» Labdarības akcijas tiek organizētas ne pirmo reizi, jo uzņēmumam simpatizē sadarbības partnera – laikraksta Neatkarīgā – pieeja akcijas organizēšanai, proti, individuāla attieksme pret ģimenēm. Kopumā dāvanas sarūpētas gan trim ģimenēm, kuras saņēma dāvanas jau vakar grāmatnīcā, gan 72 ģimenēm, kurām dāvanu sūtījumus līdz 1. septembrim nogādās akcijas atbalstītājs eksprespasta pakalpojumu sniedzējs DPD Latvija. Akcijā iesaistījusies arī Zvaigzne ABC, skolas piederumu iegādei piešķirot atlaidi.

 

26.08.2011
"Neatkarīgā Rīta Avīze"

Uz augšu