Labdarība. "Atklāto acu" diena

Labdarība. "Atklāto acu" diena

Rīdziniekam, kura skatiens ir “aizmiglots” ar dzimtās pilsētas skatiem, ir grūti iedomāties, ka kāds ar apbrīnu, burtiski “ar atvērtu muti un acīm”, var skatīsieties uz pilsētas namiem, ielām, kanāliem. Vēl grūtāk iedomāties, ko jūt bērni – bāreņi, kuri dzīvo tālu internātos un ne reizi nav bijuši galvaspilsētā. Un kas tad viņus te gaida?

Gaida gan! - nolēma uzņēmums SIA “Grand Credit” un Rietumu Bankas labdarības fonds. Pagājušajā nedēļā finansisti organizēja ekskursiju pa cauri Vecrīgai bērniem no internātskolas Vainodē. Šajā skolā mācās bērni, kuriem nav vecāku, bērni no sociāli nelabvēlīgām un mazturīgām ģimenēm. Akcijā piedalījās 40 bērni, vecumā no 6 līdz 9 gadiem, un viņu audzinātāji.

Visi bērni Rīgā bija pirmo reizi un organizatori vēlējās maksimāli piesātināt kultūras programmu un aizpildīt ar to visu dienu. Pēc iepazīšanās ar Vecrīgu un pilsētas centru (piemēram, lielu iespaidu uz bērniem atstāja operas un baleta teātri), bērnu desants devās pusdienās uz restorānu “IL Patio”. Arī šis restorāns viesmīlīgi piedalās daudzās uzņēmuma un labdarības fonda akcijās.

Atklāto acu diena

Pēc pusdienām grupa devās ekskursijā uz lidostu – kur, ja ne lidostā var sajust, ka pasaule ir varena un apbrīnojama, un kad Tev ir septiņi gadi, Tevi gaida lieli atklājumi. Protams, cilvēku pārpilnība un balti-spārnotie laineri atstāja uz internātskolas audzināmajiem neredzētu iespaidu. Taisnība, iedomājāmies par to, ka lai liktenis šiem bērniem nesakārtotos tā, lai viņi neizmantotu Rīgas lidostu tikai tādēļ, lai reizi par visām reizēm pamestu dzimteni labākas dzīves meklējumos.

Bet te pasaules atklāšanas nebeidzas – delegācija devās ... uz Brazīliju! Nē, ne ar lidmašīnu, bet uz kino, kur pašlaik tiek rādīta pati populārākā multfilma – “RIO” 3D formātā.
Iespaidu pārņemti bērni atgriezās Vainodē ar autobusu, pilnu ar dāvanām. Uzņēmums SIA “Grand Credit” un Rietumu Bankas labdarības fonds uzdāvināja internātam sporta piederumus aktīvai atpūtai – futbola un volejbola bumbas, pumpjus, badmintona piederumus, lidojošos šķīvīšus un utt. Kā saka, uz veselību!

 

Raksta autors: Pavels Kirillovs.
Laikraksts: "Час".

Uz augšu