Kredīts – tā ir mūsu profesija

Kredīts – tā ir mūsu profesija

Saņemt kredītus bankā kļūst arvien sarežģītāk. Rezultātā bizness noslāpst apgrozījuma līdzekļu trūkuma dēļ, bet iedzīvotāji jau nevar tik vienkārši veikt vēlamo pirkumu. Tomēr, tas nenozīmē, ka saņemt nepieciešamos līdzekļus šodien nav iespējams. Kredītu kompānija Grand Credit ir gatava sniegt finansiālu palīdzību uz abpusēji izdevīgiem noteikumiem, pat krīzes apstākļos.

Nopietniem cilvēkiem – mierīgi kredīti

Galvenais kompānijas Grand Credit darbības virziens ir privātpersonu kreditēšana. Tomēr, sekojot tirgū pastāvošajām tendencēm, kad no uzņēmumu puses strauji pieaug pieprasījums pēc naudas resursiem, tika nolemts aktivizēt kompānijā arī juridisko personu kreditēšanas segmentu.

Pēc Grand Credit valdes priekšsēdētāja, Maksima Mališko, vārdiem, šodien biznesā ir izveidojusies diezgan interesanta situācija. No vienas puses, tiek atklātas brīnišķīgas iespējas sava biznesa uzsākšanai, jo konkurence samazinās, un no tirgus aiziet daudzi spēlētāji, no otras puses, ievērojami pieaug riski: partneru maksātnespēja, pirktspējas samazināšanās, spiesta cenu pazemināšana...

Rezultātā, daudzi uzņēmumi sastopas ar apgrozījuma līdzekļu trūkuma problēmu. Bankas, savukārt, padarīja savas prasības stingrākas un aizdod naudu ļoti nelabprāt, dodot priekšroku, galvenokārt, lieliem uzņēmumiem. Uzņēmums Grand Credit ir gatavs atbalstīt mazo un vidējo uzņēmējdarbību, turklāt runa ir ne vien par esošajiem, bet arī par jaunajiem spēlētājiem.

„Ir jāsaprot, ka ekonomika ir cikliska, bet Latvija jau, kā mums šķiet, ir sasniegusi dibenu. Tas nozīmē, ka pakāpeniski atsevišķi ekonomikas sektori sāks iziet no krīzes, un mēs esam gatavi palīdzēt konkrētiem uzņēmumiem. Galīgo lēmumu par aizdevuma summu kredītu komiteja pieņem, ņemot vērā firmas darbības specifiku”, saka Maksims Mališko.

Konservatīva politika ar maigiem noteikumiem

Kompānijas apkalpošanas līmeni var nosaukt par bankas līmeni, bet izsniegšanas noteikumus – par daudz maigākiem. Tas nozīmē, ka Grand Credit īsteno konservatīvu kreditēšanas politiku, rūpīgi novērtējot katra potenciāla aizņēmēja iespējas un riskus.

Vienlaikus, uzņēmumā tiek uzsvērts, ka priekšroka tiek dota variantam, kad aizņemtā nauda tiek novirzīta radošajiem mērķiem. Piemēram, dzīvokļa remonts, lai paaugstinātu dzīvokļa tirgus vērtību, izglītības iegūšana, utt. „Kredīts nedrīkst pārvērsties par klientam nepanesamo nastu, tādā iznākumā neviens nav ieinteresēts”, paskaidro Maksims Mališko. „Mēs darbojamies pēc principa: nopietniem cilvēkiem – mierīgi kredīti”.

Tajā pat laikā, apzinoties sarežģīto situāciju ekonomikā, uzņēmums vienmēr ir gatavs nākt pretī klientam. Turklāt, sākot ar pirmajiem soļiem - ar klientu tiek apspriestas visas aizdevuma līguma nianses pirms tā parakstīšanas.

Pieteikuma izskatīšana un kredīta izsniegšana prasa minimālos termiņus, un tiek pieprasīti tikai nepieciešamākie dokumenti.

Turklāt, klienta kredītvēsturei nav nozīmes. „Tas nenozīmē, ka mums pilnībā nav svarīgi, vai potenciālam aizņēmējam ir parādi citu kredītiestāžu priekšā. Ir svarīgi cits. Lai cilvēks saprastu: ja viņam arī bijušas problēmas ar citiem aizdevējiem, tas nenozīmē, ka kreditēšanas tirgus viņam ir slēgts vienreiz un uz mūžu”, skaidro Maksims Mališko.

Aizdevums tiek izsniegts uz laiku līdz 15 gadiem par summu līdz 50 tūkstošiem latu vai ekvivalentu summu eiro. Turklāt, uz visu kredīta termiņu tiek noteikta fiksētā procentu likme, kas ļauj izvairīties no ikmēneša izmaksu palielinājuma riska, pasliktinoties tirgū esošajai situācijai. Turklāt, pastāv iespēja palielināt kredīta summu vai pagarināt tā termiņu.

Brīvdienas, procenti, termiņa atlikšana...

Klients var izvēlēties optimālo kredīta dzēšanas veidu: dilstošo maksājumu, tas ir, ikmēneša kredīta maksājumi termiņa sākumā ir lielāki, bet beigās – mazāki, vai vienmērīgo maksājumu, kad maksājuma summa par katru norēķinu periodu paliek nemainīga.

Ir svarīgi atzīmēt, ka uzņēmums Grand Credit ir gatavs turpināt sadarbību pat ar to klientu, kas kredīta atmaksas procesā ir sastapies ar finansiālām grūtībām.
Laicīgu grūtību atrisināšanai uzņēmums var piedāvāt maksājumu atlikšanu, kredīta brīvdienas, parāda kapitalizāciju.

Uz augšu