Kredīts bez stresa

Kredīts bez stresa

Diemžēl mūsdienu cilvēka ikdienā nauda un stress iet roku rokā. Nopelnīji – stress klāt, iztērēji – atkal stress, bet, ja esi uzvēlis plecos kredītu slogu – vēl jo vairāk no stresa neizmukt. Kompānijas Grand Credit devīze skan:” Mierīgi kredīti nopietniem cilvēkiem”. To atšifrēt lūdzām kompānijas valdes locekli Maksimu Mališko.

Grand Credit "Trīs vaļi"

Vispirms jāuzsver, ka mūsdienās – laikā, kad bankas pret potenciālajiem klientiem izturas piesardzīgi, bet presē parādās aizvien vairāk ziņu par nokavētiem kredīta maksājumiem, miers jāsaglabā gan tiem, kuri izsniedz aizdevumus, gan tiem, kuri aizņemas. Kompānijā Grand Credit šāda sadarbība tiek panākta, pateicoties trim galvenajiem priekšnoteikumiem:

1. Kredīti tiek izsniegti pret nekustamā īpašuma ķīlu. Lai gan šodien tā cena krīt, tomēr kompānija ir pārliecināta par šīs parādības īslaicīgumu. Ne velti kompānija ir cieši saistīta ar uzņēmumu Grand Real Estate, kam ir liela pieredze nekustamā īpašuma tirgū.
2. Pirms līguma parakstīšanas klientam tiek izskaidrots katrs tā punkts, lai vēlāk nerastos nepatīkamas domstarpības.
3. Veidlapa līgumam par kredīta piešķiršanu ir tipveida. Tajā pašā laikā cilvēku vajadzības un iespējas nav tipveida – katram nepieciešama individuāla, tikai viņam piemeklēta pieeja.

Par risku dalīšanu

Ārpusbanku kreditēšanas tirgum piemīt sava specifika. Teiksim godīgi – banku piesardzība skaidrojama ne jau ar bēdīgi slaveno inflācijas apkarošanas plānu, bet gan ar to, ka bankas ir novērtējušas parādu neatdošanas risku un “piegriež skrūves”. Tā dēvētā otrreizējā kreditēšanas tirgus kompānijas arī riskē. Tomēr ir kompānijas, kas riskus pilnībā pārliek uz klientu pleciem, bet ir arī tādas, kas uzņemas atbildību par šiem riskiem, tos daļēji pārņemot. Pateicoties pieprasījumam pēc kredītiem, kā sēnes pēc lietus saradušies apšaubāmi kantori, kuri pūlas “zvejot duļķainos ūdeņos”, proti, sastādīt līgumus tā, lai klients nespētu izprast nianses. Rezultātā parādās līgumi, kur pār klientu līdzīgi lavīnai gāžas soda procenti. Piemēram, līgumā minēts šķietami miermīlīgs cipars 0,5- 1% dienā. Taču runa šeit būs par kredīta pamatsummu, bet ne par kavētā maksājuma summu, kā tas ir pieņemts bankās un civilizētās firmās. Iznākumā starpība var būt 10 reizes lielāka.

Ir arī citi “zemūdens akmeņi” , kas var nogremdēt jūsu materiālās labklājības kuģi. Kā brīdina Maksims Mališko, ir gadījumi, kad kreditorfirmas pieprasa noformēt ķīlas pilnvaru uz kāda firmas darbinieka vārda. Tas nozīmē, ka, klientam nepildot līguma noteikumus kreditors var pārdot ieķīlāto īpašumu par paša noteiktu cenu. Vai jūtat, kādas var būt sekas? Kompānijā Grand Credit nekustamā īpašuma hipotēku reģistrē Zemesgrāmatā, īpašums paliek klienta rīcībā un vajadzības gadījumā klients var to pārdot patstāvīgi, saskaņojot pirms tam ar kreditoru. Potenciālajiem klientiem kompānija iesaka vispirms kārtīgi iepazīt kredītiestādi, ar kuru tiks saistīta turpmākā dzīve. Jānoskaidro, kādi būs ikmēneša procenti, maksājumu grafiks, soda sankcijas, kredīta pirmstermiņa atmaksas noteikumi, visbeidzot, ir jāsalīdzina dažādu finansu kompāniju piedāvājumi. Bieži vien pārāk zemas procentu likmes var nozīmēt, ka iespējami kādi slēpti papildus maksājumi.

Individuāli piemērots kredīts

Grand Credit nav pieņemts izprašņāt klientu, kāpēc un kādiem nolūkiem viņam vajadzīgi līdzekļi. Starp citu, kā saka M.Mališko, pēdējā laikā aizvien biežāk firmā vēršas nopietni darījuma cilvēki, kuriem nauda nepieciešama ne personīgām vajadzībām, bet gan kā apgrozāmie līdzekļi – banku kreditēšanas atsalums apdraud biznesu daudziem, kuri ņēma kredītus uzņēmējdarbībai, izmantojot savu nekustamo īpašumu.

Tagad – par individuālo pieeju. Pēc klienta vēlmes kompānija var piešķirt kredītbrīvdienas uz laiku līdz pat sešiem mēnešiem. Viena kalendārā mēneša laikā ir iespējams pārcelt izmaksu termiņu no viena datuma uz otru. Vēl vairāk – kompānija ir gatava pagarināt kredīta līguma termiņu, līdz ar to samazinot ikmēneša maksājumu summu. Diemžēl mēs dzīvojam reālā, nevis pasaku valstī, un no maksātnespējas tajā neviens nav pasargāts ( te jāpieklauvē pie koka).

“Jā, mēs saprotam, ka tas ir iespējams. Un, ja tā noticis, tad vainīgs ne vien aizņēmējs, bet arī mūsu menedžeris, kurš strādā ar šo klientu. Tātad viņš nav darījis visu, lai viņa aizbilstamais rastu izeju no situācijas. Kompānijā Grand Credit darbojas nerakstīts likums: nav tādas problēmas, kuru nevarētu atrisināt. Ķīlas realizācija – tas ir galējais solis. Mēs taču pelnām ne jau no īpašuma pārdošanas, bet gan no klientu apgrozījuma. Tātad, jo augstāka ir mūsu pakalpojumu kvalitāte, jo vairāk mums klientu. Un mēs ar gandarījumu varam teikt, ka mūsu kompānijas klientu skaits pieaug, savukārt pats klients kļūst gan turīgāks, gan solīdāks” – rezumē Maksims Mališko.

Izziņai

Kompānija Grand Credit 2008. gada 25.janvārī paziņoja par procentu samazināšanu kredītiem pret nekustamā īpašuma ķīlu latos un eiro. Hipotekārais kredīts tiek piešķirts uz laiku no 2 mēnešiem līdz 15 gadiem un tiek izsniegts latos un eiro. Maksimālā kredīta summa: līdz 50 000 latu vai līdz 75 000 eiro. Aizņēmēji var izvēlēties fiksētos dilstošos maksājumus.


Pārtulkoja Ingrida Mičāne
Publicēts avīzē "Delovoj Chas"

Uz augšu