Karstās vēstules lūgums piepildās

Karstās vēstules lūgums piepildās

Manas kolēģes teica: tevi noteikti kāds izjoko! Tā nevar būt, ka tu uzraksti vēstuli un tev labi cilvēki vienkārši tāpat uzdāvina dāvanu. Taču nē – viss ir īstākā patiesība, brīnumi notiek, un es nevaru vien beigt priecāties,» sagaidot ciemiņus sava nama pagalmā, saka rīdziniece Vinita Cinava.

Vinitas un viņas dēlu vēstuli redakcija saņēma Ziemassvētku pastā, un rakstītajā ģimene lūdza uzdāvināt veļas mašīnu. Kopumā Neatkarīgā saņēma vairāk nekā simt vēstījumu.

Uzrakstīt vēstuli Neatkarīgās Ziemassvētku labdarības akcijai Karsto vēstuļu pasts rīdzinieci V. Cinavu mudināja vecākais dēls Aleksandrs (13 gadi), kurš kopā ar brāli astoņgadīgo Edgaru bija vēlējušies jaunus velosipēdus.

Karstās vēstules lūgums piepildās

Tomēr mamma nolēma: lūgsim Ziemassvētku vecītim jaunu veļas mašīnu, tā noderēs visai ģimenei. «Laikraksts Neatkarīgā bija ielikts mums pastkastītē, visticamāk, kāds kaimiņš to bija izdarījis,» Neatkarīgajai atklāj Aleksandrs, «es lasīju un pamanīju, ka pēdējā lapā ir anketa, kur var uzrakstīt Ziemassvētku vecītim savu vēstulīti. Teicu mammai: lūdzu, rakstām!»

Bez darba nesēž

Ar ģimeni – mammu Vinitu, Aleksandru un Edgaru – tiekamies dažas dienas pēc Ziemassvētkiem, īsi pirms Jaungada. Visu dienu puteņo, bet akcijas galvenie labdari un laikraksta sadarbības partneri uzņēmums Grand Credit jau parūpējies, lai Cinavu ģimenei dāvana – jauna veļas mašīna – būtu piegādāta. Vinita vedina pārliecināties, ka dāvana jau tiek izmēģināta, turbīna maļ, puto ūdens. Iespējams, daudziem šķitīs, ka prieks par dāvanu ir sakāpināts, taču ne Vinitai un dēliem, jo viņi zina, cik grūti ir nomaksāt komunālos rēķinus, nopirkt pārtiku un mēģināt sakrāt naudu lielākam pirkumam, piemēram, veļas mašīnai, bez kuras dzīve mūsdienās praktiski nav iedomājama.


03.01.2013
"Neatkarīgā Rīta Avīze"

Uz augšu