Jaunās brilles daudzbērnu ģimenei

Jaunās brilles daudzbērnu ģimenei

Pēc Ziemassvētku vecīša rīkojuma.

Jaunā gada priekšvakarā sapņi piepildās. Un ne tikai labās pasakās. Sapņi piepildās arī dzīvē, tikai ir ļoti-ļoti jānotic. Un, starpcitu, Ziemassvētku vecītis eksistē! Jebkurā gadījumā, otrās klases skolniece Baiba Pastere no Jēkabpils to tiešām zin!

Baiba gleznos!

Nesen no mūsu laikraksta lapām uzņēmums SIA “Grand Credit” vērsās pie visiem ne vienaldzīgiem cilvēkiem: "Uzrakstiet mums par bērna sapni, kuram liktenis nav bijis labvēlīgs. Varbūt zēns vai meitenīte cieš no smagas slimības, varbūt ir no nelabvēlīgas vai maznodrošinātas ģimenes, no internātskolas vai bērnu nama. Šis bērns noteikti par kaut ko sapņo! Lai Jaunajā gadā viņa sapnis piepildās. Tas taču ir tik svarīgi!”

Baiba, meitene no Jēkabpils, pati uzrakstīja vēstuli laikraksta “Telegrāfs” redakcijai par to, ka ļoti vēlas jaunas brilles. Redze meitenītei vāja un katru gadu nepieciešams mainīt brilles, bet naudas mammai un tētim tam nav.

Jaunās brilles daudzbērnu ģimenei

“Ziemassvētku vecīt, man tik ļoti patīk zīmēt! Mana pati lielākā vēlēšanās ir kļūt par īstu mākslinieci-gleznotāju,” viņa rakstīja. “Taču, lai gleznotu, ir jāredz. Bet man bez brillēm nevar. Arī manam brālim ir brilles, viņam tās jau ir ļoti vecas. Jānim jau piecpadsmit gadu, visu “caurām dienām” sēž pie datora (tā saka mamma) un arī sapņo par jaunām brillēm”.
Kāds gan mazajai Baibai bija pārsteigums, kad vienā jaukā dienā viņai piezvanīja.. Teiksim tā, pēc Ziemassvētku vecīša rīkojuma – uzņēmuma SIA “Grand Credit” valdes loceklis Maksims Mališko. “Posies uz optikas veikalu,” teica viņš meitenei, “mērīsim jaunās brilles. Un arī brāli Jāni paņem līdzi”. Uz optikas veikalu Anitas un Gunta daudzbērnu ģimene atnāca praktiski pilnā sastāvā. Ilgi izvēlējās, konsultējās, beidzot izlēma gan ar briļļu rāmi, gan ar briļļu maciņu.

Svarīga lieta

Kārtējo labdarības akciju uzņēmums SIA “Grand Credit” sarīkoja kopīgi ar “Rietumu Bankas” labdarības fondu. Šis tandēms jau ne reizi ir sniedzis palīdzību tiem, kuriem tā ir nepieciešama. Šoreiz palīdzēja daudzbērnu ģimenei no Jēkabpils, kurā aug četri dēli un viena meitiņa. Protams, esošajā krīzes laikā šiem cilvēkiem ir grūti, it īpaši, ja ģimenes galva ir cilvēks ar īpašām vajadzībām, bet mamma piestrādā par auklīti.

“Iespējams, mūsu palīdzība nav tik milzīga, taču tā ir nepieciešama,” uzskata uzņēmuma SIA “Grand Credit” valdes loceklis Maksims Mališko. “Tagad mazā Baiba, stāstot par savu bērnību, noteikti atcerēsies, kā vienreiz Ziemassvētku vecītis uzdāvināja viņai uz Jauno gadu brilles. Kas zin, varbūt mēs palīdzējām nākotnes vispasaules pazīstamai māksliniecei-gleznotājai. Vispār, darīt labu ir neizsakāmi interesanti. Mums tā jau ir nepieciešamība, laba tradīcija, kura vienmēr satur konkrētu adresētu raksturu un kuru mēs noteikti turpināsim arī Jaunajā gadā – budžeta paaugstināšanu labu darbu veikšanai mēs jau apstiprinājām. Ar visiem spēkiem centāmies pieslēgt savus kolēģus-uzņēmējus. Jo palīdzība nepieciešama vēl ļoti daudziem. Un no mums un jums ir atkarīgs, vai kāda mājās kļūs siltāk, sātīgāk un priecīgāk.

 

Raksta autors: Jeļena Koniveca.

Laikraksts "Телеграф".

Uz augšu