Diena - dāvanā! Labdarība

Diena - dāvanā! Labdarība

Paldies Dievam, ka mēs dzīvojam tieši šajā laikā, kurā lielākā daļa pusaudžu nelielās savu vienaudžu vidū tāpēc, ka vakar ēda picu vai arī devās uz zooloģisko dārzu. Drīzāk, tas ir stāsts par to, kā vakar lieliski "pasēdējām" tas nozīmē, ka ļaunprātīgi lietoja alkoholu. Pozitīvi ir tas, ka vēl joprojām ir pusaudži, kuriem vērtību skalā svarīgākais ir vienkāršas lietas.

Internāta skolotāja no Pelčiem Agnese Veldre stāsta par pavadīto jauko dienu Latvijas galvaspilsētā. Šo dienu organizēja internāta audzēkņiem uzņēmums SIA “Grand Credit” un labdarības fondu Rietumu banka. Skolotāja atceras, sēdot picērijā, kādas emocijas pārpildīja blakus sēdošo 10.klases skolnieku. Skolnieks pārpildīts ar laimes sajūtu teica: “Pēdējo reizi picu esmu ēdis 2003.gadā” un uzsmaidīja.

Pateicības vēstule veltīta SIA “Grand Credit” no internāt skolas ir piepildīta ar spilgtiem iespaidiem un pateicības vārdiem:
“Liels milzīgs paldies par jaukiem piedzīvojumiem, par pozitīvām emocijām, kā arī par jauniem izaicinājumiem, kurus Jūs devāt mūsu skolas jauniešiem.

Diena - dāvanā! Labdarība

Laika apstākļi bija lieliski, līdz ar to mēs patiesi spējām izjust zooloģiskā dārza burvību. Skolēni ar skolotājiem, nesteidzīgi pastaigājoties no viena nožogotā būra uz otru, vēroja mazuļus, kuri papildināja pērtiķu, mežacūku un daudzu citu dzīvnieku ģimenes, kuri vēl nespēja pārliecināti stāvēt uz kājām turējās netālu no savas mammas.
Pēc jaukas pastaigas zooloģiskajā dārzā, mēs veiksmīgi tikām līdz Rīgas centra picērijai El Patio, kur ļoti sirsnīgi pieņēma picērijas darbinieki. Sātīgi papusdienojot El Patio picas, mūs uzcienāja ar saldējuma desertu.”

Pēc Agneses Veldres vārdiem, viņa pamanīja, ka daudzi skolēni ļoti uztraucās pirms lielpilsētas apskates, jo viņiem pilsētas vide nav pazīstama.
Daudziem skolēniem vajadzēja “cīnīties” ar īstām dakšām un nažiem, ēdot picas, tāpēc pusdienas nedaudz aizvilkās. Pats jaukākais, ka visi tika galā ar šo neparasti sarežģīto uzdevumu un palika apmierināti.

”Pēc kinoseansa jaunieši bez apstājas dalījās ar iespaidiem no redzētā. Citādi pat nevarēja būt, jo gan skolotāji, gan skolēni pirmo reizi filmu skatījās 3D formātā. Droši vien katrs sevi iedomājās pirāta lomā, kurš ir drosmīgs jūrnieks, vai arī meitenes iejutās skaistules lomā.”

Ceļā uz mājām autobusā bija manāmi klusi, salīdzinot no rīta braucienu uz Rīgu. Visus pārņēma patīkams nogurums ar pozitīvām emocijām par piedzīvoto un par ticību tam, ka brīnumi notiek ne tikai Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!

Liels paldies visiem, kas palīdzēja īstenot, organizēt šo projektu, lai šī diena paliktu atmiņā kā spilgts notikums. Šī ir ideāla dāvana Pelču internāt skolas absolventiem.”

Raksta autors: Pavels Kirillovs.
Laikraksts: "Час".

Uz augšu