Bērni sapņo zīmējumos. Labdarība

Bērni sapņo zīmējumos. Labdarība

Neatkarīgā kopā ar uzņēmumu Grand Credit sāka jaunu labdarības akciju, piedāvājot interesantu aktivitāti pašiem mazākajiem Latvijas iedzīvotājiem. Akcijā Mans lielākais sapnis vēlējāmies iepazīt tos sapņus, kurus vēlas piedzīvot mūsu bērni, ļaujot izpausties viņiem visērtākajā veidā – tos vienkārši uzzīmējot uz laikraksta lapām. Akcijā varēja piedalīties ikviens bērns vecumā līdz 12 gadiem no visas Latvijas.

Viena mēneša laikā Neatkarīgā saņēma 67 bērnu zīmējumus – tā kā nav divu vienādu bērnu, arī viņu sapņi un karstākās vēlēšanās ir ļoti dažādas. Bērni sapņo par tālām zemēm un valstīm, ceļojumiem uz Parīzi (redzēt Eifeļa torni), Itāliju, Franciju, Āfriku (ieraudzīt ziloņus), Ameriku un Ņujorku, Ēģipti un Spāniju. Bērni vēlas iepazīt tālas zemes, eksotisku dabu un dzīvniekus. Vairāki bērni sapņo kopā ar vecākiem atpūsties akvaparkā vai Disnejlendā, satikt Simpsonus. Savukārt Didzis no speciālās skolas kopā ar draugiem vēlētos apmeklēt cirku un savā zīmējumā attēlojis krāšņu klaunu. Piecus gadus vecās Esteres sapnis ir aizbraukt uz Angliju, apciemot krusttēvu un mammu, kura tur strādā.

Bērni sapņo zīmējumos. Labdarība

Bērni ir zīmējuši arī savus nākotnes sapņus, par ko viņi vēlētos kļūt – deviņus gadus vecā Agneta vēlas kļūt par stjuarti, bet astoņgadīgā Sabīne – par mākslinieci. Bērni arī vēlas rūpēties par dzīvniekiem – kaķiem, suņiem, zirgiem, kāmīšiem – un raksta vēlēšano – lai nevienam dzīvniekam nekad nebūtu jācieš no vardarbības! Zīmējumu autoru vēlēšanās ir arī praktiskas – nepieciešami zābaki ziemai, jauna māja ģimenei, pašam sava istaba, jaunas grāmatas, šūpoles, dators vai telefons, vai ritenis – tas ir viens no biežāk uzzīmētajiem bērnu sapņiem. Bērni vēlas apmeklēt Rīgas cirku vai zoodārzu. Savu sapni uzzīmējusi arī viena bērnudārza grupiņa no Rubenes – viņi vēlētos jaunu tāfeli. «Es gribu jāt ar poniju un būt par princesi,» tāds ir piecus gadus vecās Telmas sapnis.

Visi bērni ir pelnījuši, lai viņu sapņi piepildās. Šoreiz labdarības akcijā izvēlēti septiņu bērnu zīmējumi, kuri vēsta par sapņiem sasniegt panākumus mūzikā un sportā. Sadarbībā ar Grand Credit konkrēto zīmējumu autoriem tiks dāvināta – vijole, klavieres, ģitāra, skrituļslidas, distanču slēpošanas tērps un BMX ritenis, kā arī vienai ģimenei – trīsstāvu gulta.
«Darīt labu ir neizsakāmi interesanti,» uzskata uzņēmuma Grand Credit valdes priekšsēdētājs Maksims Mališko, «mums labdarība ir kļuvusi par nepieciešamību un labu tradīciju, tā vienmēr satur konkrētu adresātu, un mēs noteikti turpināsim darīt labus darbus arī jaunajā gadā. Tāpat cenšamies iesaistīt šajos projektos savus kolēģus – uzņēmējus, jo no mums visiem ir atkarīgs, vai kādās mājās kļūs siltāk un priecīgāk.»

"Neatkarīgā Rīta Avīze"

Uz augšu